Valuuttoihin Sijoittaminen

Valuuttoihin Sijoittaminen

loka 25, 2018 Analyysi by admin

Valuuttakauppaa kutsutaan maailman suurimmaksi ja tehokkaimmaksi markkinaksi, koska siinä päivävaihto on yli 5 000 miljardia dollaria ja markkinoilla on suuria toimijoita ja valtavia määriä pääomaa. Toisena suurena on korkojohdannaissopimukset, nimellisarvoltaan niiden päivävaihto on yli 6 000 miljardia dollaria listattujen johdannaisten markkinapaikoilla sekä lähes 3 000 miljardia dollaria kahdenvälisillä OTC-markkinoilla (Over-The-Counter Market). Yhteensä valuuttamarkkinoilla ja korkojohdannaismarkkinoilla liikkuu siis biljoonia päivittäin.

Suurin ero näissä kahdessa markkinassa on se, että valuuttakaupassa valuutat vaihdetaan oikeasti toisiinsa ja korkojohdannaissopimukset maksetaan useimmiten nettomääräisinä ilman pääoman vaihtamista.

Vaikka näin valtavien summien ollessa kyseessä luulisi markkinoiden stabiloituvan samalle tasolle, on markkinaliikkeet kuitenkin usein rajuja ja markkinat reagoivat nopeasti uutisiin. Siksi on tärkeätä itsekin käyttää reaaliaikaista ja luotettavasti toimivaa alustaa kaupankäynnissä. Sellainen on esimerkiksi FXGM:n WebPROfit.

Kauppaa myös johdannaisilla

Valuuttakauppaa käydään usein OTC-johdannaisilla, joita ovat swapit, termiinit ja OTC-optiot, aivan kuin muillakin kohde-etuuksilla kuten koroilla, osakkeilla ja hyödykkeillä.

Vaikka johdannaissopimuksia voisi tehdä aivan mistä tahansa kohde-etuudesta, vaihdetuimmat johdannaistyypit ovat kuitenkin valuutta- ja korkojohdannaissopimukset, joita myös keskuspankit seuraavat rahapolitiikan, rahoitusjärjestelmän vakauden ja pankkien valvonnan vuoksi.

Koska valuuttamarkkinoilla vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki, kysyntä ja tarjonta määrittävät valuutan arvon muihin valuuttoihin nähden vaikka tarjontaa säätelevät yksinoikeudella keskuspankit. Valuuttamarkkinoilla kysynnän tuottavat kaikki, jotka käyttävät valuuttoja kuten yritykset ja ihmiset maksaessaan ostoksiaan. Kysyntään vaikuttavat useat tekijät, kuten talousnäkymät, korot ja odotukset.

Kuinka valuutan arvo määräytyy?

Vertaillessa esimerkiksi euron ja dollarin kurssia on nyt tilanne, jossa Yhdysvaltain keskuspankki nostaa ohjauskorkoaan Euroopan keskuspankin pitäessä korkonsa ennallaan alhaisena. Ohjauskoron noustessa myös muut korot nousevat USA:ssa, mikä johtaa pääoman tuoton nousuun. Niinpä korkeinta mahdollista tuottoa haluava sijoittaja vaihtaa euronsa dollareiksi ja siirtää sijoituksensa USA:han, jolloin hän saa paremman tuoton kuin Euroopassa. Kysynnän kohdistuessa dollariin sen valuuttakurssi vahvistuu euroon nähden. Nämä vaihtelut eivät ole suoraviivaisia ja heittelyä tulee päivittäin paljon, joten tähän väliin voi kuka tahansa sijoittaja iskeä ja ottaa itselleen pienen siivun markkina-arvojen muutoksista. Koska kyseessä on vain pieni siivu, sijoittajan kannattaa käyttää palvelua, joka ei ota isoa palkkiota jokaisesta transaktiosta ja antaa mahdollisuuden CFD-kaupankäyntiin mahdollisimman isolla vivulla. FXGM on hyvin edullinen markkinapaikka valuuttakaupassa ja se antaa myös mahdollisuuden vivuttaa hyvillä kertoimilla. Se on myös reaaliaikainen palvelu toisin kuin pankit, jotka antavat tietoa viiveellä ottaen välistä voittoa asiakkaiden ollessa jäljessä uusimmista tapahtumista.

Kuinka sijoittaja kerää voittonsa?

Valuuttamarkkinoilla informaatio siirtyy nopeasti valuuttakursseihin niitä muuttaen, joten niillä rikastuakseen pitää sijoittajalla olla kysyntään ja tarjontaan vaikuttavista tekijöistä luotettavaa ja reaaliaikaista informaatiota ennen kuin muilla. Tavallisella sijoittajalla ei yleensä ole siihen mahdollisuutta, mutta valitsemalla oikean alustan treidaukseen ja nopealla reagoinnilla voi hyvinkin olla mukana eturintamassa. FXGM antaa sijoittajalle pienen, mutta tärkeän edun ja se myös reagoi heti, kun haluat ostaa tai myydä valuuttoja.

Mikäli talousnäkymät kääntyvät parempaan suuntaan, se houkuttelee lisää pääomavirtoja suorien sijoitusten ja investointien muodossa. Siihen tarvitaan kyseisen maan tai alueen valuuttaa, joka alkaa kysynnästä johtuen vahvistumaan suhteessa muihin valuuttoihin. Alue on aina rajattu valuuttaan, eikä esimerkiksi yhden Kaukoidän valtion valuutan arvon muutos tarkoita automaattisesti myös samaa naapurimaissa. Valuuttakaupassa on tärkeätä seurata talouden kehitystä sekä uutisia ja parhaimmat kaupankäyntialustat kertovat myös niitä, koska ne vaikuttavat suoraan valuuttakursseihin.

Historia toistaa itseään

Verrattaessa muita valuuttoja suhteessa euroon voimme huomata, että pitkällä aikavälillä voi tapahtua suuriakin muutoksia ja silti olemme taas lähellä kymmenen vuoden takaista arvoa.

EUR – USD: Suhde on suunnilleen sama kuin 10 vuotta sitten, isoistakin vaihteluista huolimatta. Nyt näyttäisi siltä, että sijoittajat ovat jälleen suuntaamassa Amerikkaan ja dollari vahvistuisi jatkossa.

EUR – GBP: Suhde on suunnilleen sama kuin 10 vuotta sitten vaihteluista huolimatta. Sijoittajat ovat epävarmoja EU-eron vaikutuksista, joten isojakin muutoksia voi olla tiedossa.

EUR – CAD: Suhde on suunnilleen sama kuin 10 vuotta sitten vaihteluista huolimatta. Viimeiset 5 vuotta Kanadan dollari on noussut selvästi euroon nähden.

EUR – JPY: Suhde on suunnilleen sama kuin 10 vuotta sitten isoista vaihteluista huolimatta. Jeni on euroa pääsijoitusinstrumenttinaan käyttävälle mielenkiintoinen kohde.

EUR – AUD: Australian dollari on selvästi laskenut suhteessa euroon 10 vuodessa ja se kävi 2012 aallonpohjassa, jonka jälkeiset vuodet ovat olleet tasaista nousua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *